GMF

Duurzaamheid in actie: Circulariteit bij GMF

Duurzaamheid in actie: Circulariteit bij GMF

Bij GMF vormt kwaliteit de kern van alles wat we doen. We geloven dat producten die lang meegaan, duurzaam zijn. Deze overtuiging leidt ons naar een streven naar circulariteit in al onze activiteiten.

Eén van de manieren waarop we dit bereiken, is door te werken met hoogwaardige basisgrondstoffen. Neem bijvoorbeeld staal, een materiaal waarvan niets verloren gaat in ons productieproces. Elk stukje slijp- of freesafval wordt zorgvuldig opgevangen en hergebruikt als volwaardige grondstof, waardoor we een efficiënte en duurzame kringloop creëren.

Maar we willen nog verder gaan. Duurzaamheid en circulariteit zijn niet slechts woorden voor ons; het zijn speerpunten in onze groeistrategie. Een belangrijke stap die we al eerder hebben genomen, is ons inzetten op herstellingen van onze producten. Wanneer een product een storing vertoont, onderzoeken we het grondig en voeren we indien nodig revisies uit aan onderdelen. Zo kunnen onze producten weer vele jaren mee, waardoor we de levensduur maximaliseren en afval minimaliseren.

Een andere focus ligt op het verminderen van het materiaalgebruik in onze productieprocessen. Door onze ontwerpen te herzien en te optimaliseren, willen we ernaar streven om minder materialen te gebruiken zonder in te leveren op kwaliteit of prestaties. Om deze inspanningen te versterken, hebben we recentelijk een extra persoon aangetrokken voor onze R&D-afdeling.

Bij GMF hebben we al belangrijke stappen gezet op het gebied van circulariteit, maar we zijn vastbesloten om nog verder te gaan. We kijken uit naar nieuwe ideeën en inzichten die ons kunnen helpen onze doelstellingen te bereiken. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en een duurzamere toekomst creëren.

We zijn dan ook vereerd dat het UCLL-expertisecentrum hun nieuw digitaal interactief leerplatform om KMO’s te ondersteunen in hun transitie naar meer duurzaam en circulair business model, kwamen voorstellen voor de pers bij GMF in aanwezigheid van Vlaams Minister voor Innovatie, Jo Brouns en VKW Limburg.

Bekijk hier enkele foto’s:

Artikel in de pers: